Протестиращите се събраха в събота вечерта в Израел за 28-ия уикенд

...
Протестиращите се събраха в събота вечерта в Израел за 28-ия уикенд
Коментари Харесай

150 000 в Тел Авив казаха не на съдебната реформа

Протестиращите се събраха в събота вечерта в Израел за 28-ия уикенд на демонстрации против правосъдната промяна, като политическото напрежение нараства, до момента в който обединението форсира напред със законодателство за намаляване на пълномощията на съдилищата, оповестява The Times of Israel.

Повече от 150 000 души са участвали на главния протест в Тел Авив, съгласно данни на Crowd Solutions, представени от Channel 13 new.

Протестиращи призоваха  " Байдън, избави ни ", като търсят и интернационален напън върху обединението на премиера Бенямин Нетаняху на фона на възходящите рецензии от страна на американската администрация по отношение на правосъдните промени.

Антиправителствените протестиращи засилиха демонстрациите си през последните седмици, защото обединението напредва в законодателството, което ще попречи на съдилищата да обезсилят или даже да разискват решения на държавното управление и министрите въз основа на тяхната " разумност ".

Правителството се стреми да одобри законопроекта в закон до края на месеца, когато Кнесетът излиза за лятна почивка. Протестиращите в събота са въведения към вторник, когато стачкуващите възнамеряват общонационални манифестации и разстройства, защото дават обещание да се борят против законодателството по всевъзможен начин, с които разполагат.

По-малки манифестации бяха извършени и в събота в Израел, включително пред резиденцията на министър-председателя в Йерусалим, която е близо до мястото, където Нетаняху живее, до момента в който комплексът е в развой на ремонт.

Нетаняху не е бил у дома, тъй като бе признат в болница през нощта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР